la Camargue, a Rhône deltavidéke

2013.08.30 18:59

Dél -Franciaországban, ott, ahol a Rhône folyó a Földközi- tengerbe ömlik, terül el az a terület, amit la Camargue-nak( Kámárg) neveznek. La Camargue egy hatalmas síkság, melyet közrefog a Rhône két ága valamint a Földközi-tenger. Sekély vizű tavak és mocsarak jellemzőek erre a területre , de folyik mezőgazdasági termelés is, sőt sólepárló telepek is szép számban találhatóak a vidéken. Itt legelnek a camargue-i bikák és a vadlovak.Ez a terület Franciaország egyetlen rizstermelő vidéke. 1970 óta Nemzeti Park a Camargue, de már 1927 óta védett terület. Igazi paradicsoma a madaraknak. Több, mint 300 faj él itt hosszabb-rövidebb ideig,hiszen ez az európai vándormadarak egyik fő megállóhelye. És sok-sok rózsaszín flamingót lehet itt  látni. Az ember először el sem hiszi, hogy ezeket a madarakat látja az út mellett, csak úgy élőben.

A környéken ragaszkodnak a hagyományokhoz, több látványosságot is rendeznek az év során: abrivado, ami egyfajta bikafuttatás,la Course Camarguaise, ami pedig a bikaviadal egy formája, de itt nem ölik meg a bikát, hanem a kokárdát kell a homlokáról leszedni. Ezt főképp Arles városában, az arénában űzik. Azt mondják, hogy Arles a legnagyobb területű város Franciaországban, kb.759 m2  a kiterjedése.

Mi az utazás során a Camargue három városában jártunk. Először még az odautazás során megálltunk Arles-ban, a Camargue kapujában, július 14-én pedig Aigues-Mortes-ba látogattunk, a napot pedig Grau du Roi-ban fejeztük be a tenger partján.

Ja és egy újabb érdekes körforgalommal is gazdagodtam. Aigues-Mortes felé találkoztunk a camargue-i bikával.

 

Legközelebb Arles-ról írok nektek.